lauantai 16. toukokuuta 2015

Kotkan Pyöräpaja / Cruising

Jeah, jeah! Kotkan Pyöräpaja on D.I.Y., eli tee-se-itse pyöräkorjaamo, jonne kuka vain voi mennä korjaamaan omaa pyöräänsä, Työkaluja saa lainaksi talon puolesta ja paikkaa pyörittävät vapaaehtoiset toimivat neuvonantajina ja kyllä he jotain korjaustöitäkin voivat tehdä puolestasi kunhan nätisti pyytää. Ideana on kuitenkin, että jokainen opetelkoot itse nämä tärkeät toimet. Iisii hommaa fillarin rassaus, kuka vaan pystyy kunhan yrittää ja tietää jutut.
Pajalla on myös paljon lahjoituksena saatuja romupyöriä ja varaosia, joita saa kuka tahansa ottaa omaan käyttöönsä, eikä maksa yhtään mitään. Mitä näit tsekkasin, niin aika hirveetä kuraa. Parhaat tietty ehditty viemään? Mut tosiaan ilmatteeksi saa täältä itelleen pyörän varata ja tulla laittamaan ajokuntoon asiantuntijoiden avustamana. Mitään erikoistyökaluja täällä ei (ainakaan vielä) oikein ole, että mie en kyllä sillain näitä palveluja tartte kun on omatkin "pajat".
Tänään oli sitten ohjelmassa pihakirppis ja pop up ravintola, ravintolapäivän merkeissä. Porukkaa istui pihalla ihan kohtuullisesti, kaljaa kiskottiin ja tupakka kärys. Ite tulin paikalle kun ohjelmassa luvattiin olevan kruisailua kaupungilla päivän päätteeksi ja miulle kun tuli heti mieleen kriittinen pyöräretki tyyppinen tapahtuma. No ei se sitten ihan sitä ollut.
Siitä dokailujengistä lähes kaikki sitten häipyi ennen ajeluita, mutta onneksi sentään krisailemaankin riitti jokunen osallistuja, ettei mennyt ihan pelleilyksi. Kyllä ois ollu komeeta ajella kunnon letkassa. Ois varmaan pitänyt tää ajelu hoitaa vähän aikaisemmin, vaikka niin, että kesken tapahtumaa oltais käyty heittää puolen tunnin kaupunkikierros ja sit takas pajalle.
Yhdeksän meitä sitten lopulta oli ajelulla. Toni double decker pyörällään johti joukkoa.

Lopuksi mentiin Isopuistoon piknikille, joillain oli vielä bissee jäljellä.
Määkin pääsin kuvaan, oon tossa melko lailla keskellä. (Kuva: Kotkan Pyöräpaja)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti