perjantai 18. maaliskuuta 2011

Taas kokataan.

Nimittäin uudessa Voimassa kun oli varsin mielenkiintoinen papu-punikkijuuripihvit juttu, johon oli myös laskettu yhden annoksen hiilijalanjälki. Vankkumattomana low-carbon dietin kannattajana tätä piti heti tehdä. Kaikia aineksia ei sattunut löytymään, mutta näillä mentiin:

3dl kuivattuja soijapapuja
2 vähän isompaa punajuurta
Pienempi sipuli
Vähän soijajauhoja
Mausteeksi vajaa kasvisliemikuutio ja tietysti valkosipulia
Rypsiöljyä paistamiseen


Pavut liotin ja keitin ohjeen mukaan jonka jälkeen muussasin ne huolella. Ne pitää siis saada totaaliseksi mössöksi, muuten ei oikein pysy pihvit kasassa.
Sekaan sotkin raakana kuoritut ja raastetut punajuuret, hienonnetun sipulin, soijajauhoa ja mausteet. Sitten vain paistamaan rypsiöljyssä.
Voiman ohjeessa taikinaan lorotettiin myös soijakastiketta ja vähän rypsiöljyä. Mausteeksi myös mustapippuria ja muskottia, näitä ei löytynyt kaapista, joten tuplasin valkosipulin!
Itse paistan aina hieman runsaammassa öljyssä, joten en lisää ylimääräistä. Tuosta määrästä sain kahden päivän aterian yhdelle hengelle, ei oo vielä niitä päivällisvieraita ilmoittautunut.


Taustamusiikkina tällä kertaa kuvassa näkyviä äänitteitä. Jukkeli alkoi aikuiseksi ja myi varsin komean levykokoelman asuntovelkojen maksamiseksi. Oheiset Crass, Conflict, Poison Girls ja Flux kiekot päätyivät siis haltuuni. Tuttua matskuahan noi lähes kaikki pikkulevyt ennestään olivat erinäisiltä uudelleenjulkaisuilta. Piti nyt kuitenkin hankkia alkuperäisessä muodossa, on toi kansitaide sen verran upeaa. Tuota Monty Pythonmaisen kannen omaavaa Merry Crassmass singleä en ollut edes kuullut. Kyseessä siis Crassin joulupila: Hammond-uruilla soitettu medley. Mitään oleellista en ollut menettänyt, kansi ja etikettitaide on kyllä tuossakin levyssä aivan upeaa, myös näin vegetaristisestä näkökulmasta.

Lisukkeina lisää low-carbon ruokaa: kotimaisia avomaan juureksia perunamuussin ja porkkanaraasteen muodossa. Aterian hiilidioksidipäästöt ovat niin pienet, ettei saasteettomalla ja turvallisella japanilaisella ydinvoimalla rakennettu Toyota Prius hybridiautokaan kulje montaa kymmentä metriä. Jälkkäriksi oli vielä pala edellisenä päivänä tehtyä kakkua. Toi on ihan normaalilla reseptillä tehty sokerikakku. Halkaisin sen ja laitoin väliin mansikkahilloa. Päällynen on purkki soijavanukasta + sulatettua kissarasvaa ja tomusokeria. Kyllä oli hyvää!!!

1 kommentti:

  1. Hih, mä voisin lainata sulta ton low carbon -dieetin omaan sanavarastooni. Hauska termi, kun ainakin ite ekan yhdistin karppaukseen, ennen ku tajusin idean :D

    VastaaPoista