keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Perkele 2 - Uusia lauluja Suomesta

Syksyn odotetuin äänite oli meikäläisellä Perkele 2 - Uusia lauluja Suomesta LP. Ei sitä kyllä nykyään tule enää oikeastaan mitään uutuuslevyjä kummemmin odotettuakaan. Tämä siis soundtrack Jörn Donnerin elokuvasta Perkele 2 -  Kuvia Suomesta, joka tuli maanantaina TV:stä ja minä istuin silloin TV:n eessä.
Alkuperäinen Perkele - Kuvia suomesta elokuva ja sen soundtrack ovat ihan klassikkoja ja tuli taas katsottua viime viikolla kun TV:stä tuli. Tubessahan on tämä myös ja sensuroimattomana versiona. Se prostituutiokohtaus on kyllä aika vastenmielistä katseltavaa.
Mutta tähän levyyn. Uusia versioita vanhoista biiseistä, Ismo  Alanko Rauli Somerjokena ja Yona Arja Saijonmaana eivät ole mitenkään kummoisia. Vanhassa vara parempi. Ihan mielellään näitä kuitenkin kuuntelee vaihtelun vuoksi. Levyllä kuultavat Palefacen kappaleet, joita ei kuuultu elokuvassa sen sijaan ovat aivat 6/5 materiaalia. Erityisesti Laulu suomalaisesta rasismista ja Laulu veropakolaisuudesta. Sais tuo Paleface jättää nuo hoppailut ja siirtyä tälle linjalle. Ihan 100% kisällilaulun parhaita perinteitä. Rajoitettu painos, vain vinyylinä. Tuleeko tästä levy, josta maksetaan hurjia summia parinkymmenen vuoden päästä?
Ostin tämän Hellhoundin Suomi 60 singlen joskus 90-luvun alkupuolella. Ajattelin silloin, että pitääpä kuunnella tätä myös tänä kyseisenä päivänä, että miten on ennustukset toteutuneet. Hesarissa oli tässä yhtenä päivänä juttua pettuleivän valmistuksesta. Pettujauhojen kilohinta oli 130 e, että kannattaisi metsissä keräillä. Tuskin kuitenkaan kummoisille tuntipalkoille pääsisi. Saas nähdä koska se tuho tulee. Aloittaako Trumppi ydinsodan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti