sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Politische Lieder -Weltfestspiele Berlin 1973 LP

Tämän löysin viimeksi levymessuilta, kiitos AH-recordsin Arille. Olinkin etsinyt tätä aika pitkään. No Saksastahan näitä olisi tietysti saanut tilattua, mutta en ole saanut aikaiseksi ja tiesin tämän tulevan vielä joskus vastaan Suomessakin.
Suurin syy levyn himoamiseeni on tietysti, että tässähän on "Agitprop und Trio des KOM-Theaters". Kolme biisiä; Väliamerikka, Olen kommunisti ja El Pueblo unido, viimeisin yhteisesityksenä Quinteto Tiempon ja Oktoberklubin kanssa. Sinänsä ei muuten mitenkään kummoinen levy. Biisit kun on lähes kaikki muilta levyiltä tuttuja. Tässä tietty live-esityksinä Maailman nuorison ja ylioppilaiden 10. Rauhan ja ystävyyden festivaaleilta Berliinistä 1973. Fria Proteatern on paras sellaisista jotka ei ole muuten niin puhkisoitettuja. Oktoberklubia ja Inti Illimania varsinkin tullut kuunneltua kovasti paljon muutenkin. Koko biisilistan voi tsekata vaikka Discogsista. Mukavana yksityiskohtana tässä kappaleessa vielä, että kannessa olevan tarran mukaan tämän ovat omistaneet Sokka ja Packalen!

Erittäin hienot festarit muuten. Näistä löytyy YouTubesta aivan upea reilun tunnin mittainen dokumentti. Eipä käy siitä ilmi reaalisosialismin ankeus tai Stasin valvoman poliisivaltion toisinajattelijoiden vaino.
LP:ltä lohkottiin vielä single Venceremos / El Pueblo unido. Tämän olin ostanut jo aiemmin. Sinänsä tämä jäi nyt vähän turhaksi. Keräilymielessä tietysti kuuluu hyllyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti