maanantai 3. tammikuuta 2011

Papumössöö, soijaa ja riisiä.

Aikoinaan kun soijatuotteita ei ollut vielä keksitty tuli usein valmistettu papumössöä. Joten nyt retroillaan. Yksi innoite tähän ruokaan on tietysti M.C.D.: A Movement For Changing The Direction 7"EP vuodelta 1996 ja sieltä kappale nimeltä Papumössö.

Miksi ihmeessä sä menet Mäkkiin ja tuhoat maailmaa.
Mitä se hyödyttää jos maha on täynnä
kun omatunto kolkuttaa.

Mutta minä syön mielummin papumössöö, soijaa ja riisiä.
Ruokaa maailman köyhille.


Tarvitsemme papuja, aikoinaan käytin Frigsin papusekoitusta, sitä ei ole enää kaupoissa näkynyt, joten sekoitetaan itse. Mustaa valkoisella ja vähän kidneyä myös. Riisiä, riisihän ei ole kovinkaan ympäristöystävällinen tuote, mutta joskus tulee lipsuttua. Nykyään käytän ainoastaan luomua, muuten se omatunto kolkuttaa. Edellä mainitut keitetään samassa kattilassa, keittoaika hieman vaihtelee, joten kaikkia ei tietenkään laiteta samaan aikaan kiehumaan.
Sitten sipulia, porkkanoita, tomaattimurskaa, paprika ja maissia. Vettä pitää myös hieman lisätä. Nämä keitetään toisella pannulla. Mausteeksi kasvisliemikuutio ja paljon chiliä ja valkosipulia. Yleensä käytän tuoretta, mutta nyt oli päässyt loppumaan joten kuvassa on jauhettua.

Lopuksi voidaan lisätä hieman soijajauhoa, jotta saadaan laulun sanoituksen mukainen resepti aikaan. Kesällä sipuli tuli korvattua joskus purjolla, mutta näin talvella ei ole kuin tuontitavaraa tarjolla ja sehän ei ekovegaanille sovi.

On meidänkin kaupungissa paikka tää jota Mäkiksi kutsutaan.
Miksi maailmalla nähdään nälkää ja Mäkissä roskataan.

Mutta minä syön mielummin papumössöö, soijaa ja riisiä.
Ruokaa maailman köyhille.Mutta minä syön mielummin papumössöö, soijaa ja riisiä.
Ruokaa maailman köyhille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti