keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

KOM-Teatteri: Suomen kuningas

Kulttuuriteko!!! Kylläpä tuli eilen YLE-teemalta hieno ohjelma. Olin jo etukäteen tosi innoissani tästä proggiksesta, eikä tarvinnut pettyä. Kysessä siis KOM-teatterin kabaree Suomen kuningas vuodelta 1971. Luonnollisesti videot oli nauhoittamassa tai kovalevyllehän nää nykyään menee.

Tämähän on näitä kommunistien ja partaradikaalien legendaarisia rienausnäytelmiä. No itse aihekin on tietysti aika farssinomainen: 1918 Suomen porvarit halusivat tehdä maastamme monarkian ja miten siinä sitten kävikään. Mannerheimia, Svinhufvudia ynnä muita laitetaan halvalla. Näin 40 vuotta myöhemminkin edelleen hurjan hauskaa ja purevaa satiiria.

Lavalla nähtiin legendaariset näyttelijät Kaisa Korhonen, Pekka Milonoff, Juha Muje, Erkki Saarela, Eriikka Magnusson, Sulevi Peltola ja Tom Wentzel, jotka vetivät läpi kaikki näytelmän noin 50 roolia. Måns Hedströmin lavastus on myös Brectiläiseen tyyliin varsin pelkistettyä ja Kaj Chydeniuksen säveltämä musiikki edelleen hienoa kuultava. Ohjauksesta vastasi Tytti Oittinen ja käsikirjoitushan oli Lauri Siparin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti