maanantai 16. toukokuuta 2016

Hieman kirja-asiaa

Tullut kirjoja osteltua viime aikoina aika paljon ja olivat päässeet vähän röykkiöitymään, joten uudelleenjärjestely oli hieman paikallaan. Keräsin kaikki kirjat tuohon yhteen hyllyyn, tai parhaat ja ne mitkä mahtu. Lehtikokoelmaa tuli siirrettyä vaatehuoneen puolelle ja sinne tilaa saadakseni piti sitten vähän luopua jostain. Paperinkeräykseen lensi nyt ensi alkuun osa Rumba-lehdistä, tai ne jotka olin joskus pelastanut jo kertaalleen paperinkeräyksestä. Loputkin kait tulee hävitettyä jossain välissä. Vielä vähän turhan kaoottinen, kuvaa sieltä en laita.
Vihreät Langat heitin kanssa pois, no ei niitä kyllä kovin paljoa ollut ja joitain sekalaisia lehtiä, kuten Tekniikan Maailmoita 80-luvun puolivälistä. Aku Ankoistakin aattelin luopua, kun ei niitä lapsiakaan taida koskaan tulla. Toivo menetetty sen suhteen.
Näin saatiin siis tilaa uusille (käytetyille) kirjoille. Mainiosta Ollin Onni liikkeestä löytyivät nämä. 5 ja 20 euroa oli hinnat nettisivulla ja sitten kun paikanpäällä kävin, niin vitonen putosi vielä yhteishinnasta pois.
Kumpikin kirja on ollut jo pitkään hankintalistalla, Espanjan sisällissota kiinnostaa ja sitten myös tuon Naisten talven aihe, vaikkei tämä "humppa-Hietamies" ole vähääkään katu-uskottava noin niin kuin muuten yleensäkään. Rutolan urheiden naisten kohtaloita kapinan jälkeen.
Samalla kun noi edelliset hain, niin huomio kiinnittyi tähän Hannu Eklundin Kotkan urheilun historiaan. Tuttu kirja sinänsä, olen tästä kyllä ollut tietoinen ja usein lainattu monien lehtijuttujen yhteydessä.
Ei vaan ole ennen tullut edes selattua. Nyt kun vähän vilkaisin, niin heti näki ettei tämä ole suinkaan mikään pelkkä urheilukirja. Tässä on hurjasti kaikkea muutakin ajankuvaa ja paikallishistoriaa. Tämä on nyt ollut tiiviissä selailussa ja tämän pohjalta on sitten ihan kohta luvassa seuraava päivitys.
Yleensä on noista nimikirjoituksista tai muista sellaisista oikein välitä, mutta tälläinen omistuskirjoitus piti kuitenkin käydä hakemassa tuossa pari viikkoa sitten.
Tuossa on sitten vielä kuva levyhyllystä. Musakirjat siirsin tuonne ja on siellä joku muukin kirja. Toisen Vaihtoehdon kaikki numerot on myös edelleen paraatipaikalla, mutta ne tulee kait siirrettyä vaatehuoneeseen sitten kun levyjä ja kirjoja tulee lisää. Nyt on vielä hieman väljyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti