lauantai 16. kesäkuuta 2018

Pusheadin top 100 levyt 1980-luvulta.

Piffillä Pete TNT aloitti ketjun Pusheadin 1980-luvun suosikkilevyjen läpi kuuntelusta. Lista levyistä kansineen löytyy myös Discogsista. Hyvä ja kiinnostava topic. Tästä innostuneena tsekkasin mitä löytyy omasta hyllystä edes jossain muodossa. Löytyy 14/100. Eli käydään nyt läpi muistoja näistä levyistä. Sijaluku levyn edessä on sijoitus Pusheadin listalla. Listasta ei muuta viitsi sanoa, kuin missäs Conflict!

3. Subhumans - Demolition War EP 7"
Day the Country Died on ollut mulle aina se kaikken rakkain ja tärkein Subhumans levy. Tämä debyytti EP tuli hankittua vasta alle 10 vuotta sitten osana EP LP:tä. On hyvä levy edelleen, kuten koko kokoelmakin.

4. Minor Threat - Filler 7"
Tämän hankin 1990-luvun alkupuolella osana EP LP:tä, kuten Out of Steps levynkin. Aika vähälle kuuntelulle kummatkin jääneet. Filler on tietysti se hitti, mutta muuten koukuttava rouheus puuttuu. Varsin keskinkertaisia kaahauksia.  

5. Bad Brains - Roir Cassette
Tämä tuli ostettua vasta alle kymmenen vuotta sitten kun Combatista levyjä tilaillessa pitä saada postimaksut sisältävä summa täyteen. Kerran olen kait kuunnellut. Ne reggae-biisit on parhaita. Ei tätä ylinopeaa kaahausta enää oikein jaksa. Pidän kyllä kovasti Bad Brainsin myöhemmistä levyistä.

8. Rudimentary Peni - s/t EP 7"
Rudimentary Penin levyt tuli hankittua 1990-luvun alkupuolella ja tämä on ollut siitä asti yksi rakkaimmista anarko-punkin saralla. Kuuntelin tämän EP LP:n nyt ja kyllä tämä debyytti on edelleen yksi parhaita 7" hardcore-levyjä koskaan, 6/5.

21. GBH - Leather, Bristles, Studs and Acne EP 12"
Kee Pee Hoon tuotantoon aloitin tutustumisen hieman väärässä järjestyksessä. City babyt oli ensin kasetilla ja No Need to Panicin ostin sen ilmestymisen aikoihin. Tylsää löysästi soitettua rokkia. En ymmärtänyt mistä bändin maine oli peräisin. Tämän ensi EP:n sisältävän Leather, Bristles, No Survivors and Sick Boys LP:n hankin vasta 90-luvun puolella ja muistan ajatelleeni, että tämähän on hyvä!

42. Crucifix - Dehumanization LP
Tämäkin tuli ostettua 1990-luvun alussa tuhannen muun levyn kanssa ja jäi hieman vähemmälle kuuntelulle. 80-luvun puolella olisin arvostanut enemmän tällaista nopeaa rähinää. Kuuntelin joskus viime vuonna todella pitkästä aikaa ja yllättävän hyvin kestänyt aikaa. Kansi on kyllä todella upea!

46. Anti-System - No Laughing Matter LP
Kaaos-lehden numerossa 9 oli juttua Anti-Systemistä ja kyseinen numero ja numero 10 myös ovat olleet mulle ne kaikkein parhaat ja rakkaimmat zinet koskaan. Siksi edelleen tulee ostettua kuulematta levyjä joista näissä lehdissä kirjoitettiin. Siksi hankin tämänkin LP:n joitain vuosia sitten kun tätä oli uusintapainoksena saatavana. Kaaos Korporaatiosta tietysti. Aikonaan olisin arvostanut enemmän, mutta olen tätä kyllä useamman kerran kuunnellut ja hyvä levyhän tämä yhä.

51. Misfits - Walk Among Us LP
Joskus 1980-luvun puolivälissä alkoi kuulumaan huhuja sellaisesta bändistä kuin Misfits. Jostain sain sitten paskoina kopion kopion kopioina Earth A.D. / Wolfs Blood ja Beware levyt nauhalle. En nyt muista oliko tämä ennen vai jälkeen Metallican Garage days -levyn. 90-luvun alussa tuli sitten hankittua kaikki vinyyleinä kun uusintapainoksia oli vihdoin saatavina. Walk Among Us on se kaikkein paras Misfits levy ja muutenkin maailman parhaita pitkäsoittoja punkin saralla, 6/5.


52. Shitlickers - Cracked Cop Skulls 7"
Tämä tuli hankittua Itkosen tekemänä bootlegina, jossa toisella puolen Anti-Cimex. Muistan kuunnelleeni ehkä kerran tai pari ja laittaneeni levyn hyllyyn, jossa se on pysynyt näihin päiviin saakka. Pitäisi kait kuunnella joskus uudestaan.

53. Terveet Kädet - Ääretön joulu 7”
Muistan kun kuunneltiin Galtsan kanssa Rock-Radiota ja sieltä alkoi kuulua aivan käsittämätöntä mölyä. MÖTÄH! Mitä ihmettä! 30 sekuntia kestäviä biisejä. Pissaa ja paskaa! Sitten kun vielä kolmaskin biisi lähti soimaan, niin aloin jo kaivamaan tyhjää kasettia esille ja rec. päälle. Musta jumala oli jo hurjaa progea, yli minuutin kesto. Seuraavana päivänä läksin Sävelaittaan, josta kyseinen levy löytyi. Galtsa epäili vähän, että ethän sä nyt tosissasi aio tota ostaa. Ostin ja varmasti paras ostos koskaan. Meni hetken ennen kuin hiffattiin mitä kansikuva esittää. Siitä riitti riemua pitkään.

59. Bad Religion - How Could Hell Be Any Worse? LP
Tämä hankittiin meidän talouteen 90-luvun alussa samoihin aikoihin näiden hittilevyjen kanssa. Tavallaan paras Bad Religion LP. Erilainen kuin ne myöhemmät. Tätä en ole omistanut enää 22 vuoteen. On ollut ikävä. Monesti meinannut ostaa uudemman kerran, mutta aina ollut muka liikaa hintapyyntöä, eli yli 20 e. Kyllä tämän vielä hankin uudemman kerran.

61. Meatmen - Blood Sausage EP 7”
Tämäkin on tuttu Kaaos-lehden sivuilta Pushead jutusta, mikä oli syynä, että ostin joskus 1990-luvun alkupuolella We're the Meatmen and You Suck LP:n, jonka a-puolelta Blood Sausage siis löytyy. Vähän tylsä levy. Pidän enemmän b-puolen livestä.

77. Rattus - WC räjähtää LP
Annikin aikainen Rattus ei ole koskaan kolahtanut. Mulle ne rakkaimmat Rattus-levytykset ovat Rajoitettu ydinsota ja HC 83:n biisit. Uskonta on vaara ja Ihmiset on sairaita levyt tuli hankittua aikoinaan, tätä ei ole alkuperäisenä tullut koskaan vastaan sopivalla hinnalla, joten löytyy ainoastaan osana Machine Rat Massacre bootsia. Kasetilla on tainut aikoinaan olla.

90. Anthrax - Capitalism is Cannibalism EP 7"
Tämän hankin vasta osana One Last Drop (2009) levyä. Maineensa veroinen, on tullut kuunneltua jonkin verran.

98. Dead Kennedys - In God We Trust Inc. 12”
Tämä mulla oli aikoinaan vain kasetille nauhoitettuna. Joitain vuosia sitten päätin, että kyllä kaikki DK:t pitää löytyä hyllystä, joten ostin. Jopa parempi mitä muistin. Aikoinaan en niin hirveästi tykännyt. Give me Convenience or Give me death on ollut itselleni se kaikkein rakkain DK levy koskaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti