torstai 6. helmikuuta 2020

Kotkan Ladun maastopyöräilyreitti

Toissa syksynä jo tuli katseltua Kotkan Ladun maastopyöräilyreitin merkintöjä. Viime kesänä sitten saatiin opaskyltit pystyyn ja lisää merkintöjä. Virallisesti reitti avataan vasta kesällä 2020, vaan kirjoitellaan tästä jo hyvissä ajoin. Onhan reitillä järjestetty jo useampia ohjattuja pyöräilyjä. Itse olen ajellut ihan vain yksikseni sen tarkemmin opasteita seuraamatta. 
Reitti alkaa siis Petäjasuon Petäjäpirtiltä. Oranssit merkinnät tarkoittavat pyöräreittiä ja siniset ovat vaeltajille ja polkujuoksijoille. Tästä voimalinjan alta se lähtee kohti metsää.
Reitille on tehty joitain uusia rakennelmia. Tämä kapulasilta yli pahan kosteikon on varsin tervetullut lisä. Seuraavassa tai pyörän asennosta katsoen edellisessä suunnassa on aika paha kivikko, josta ei oikein pääse ilman jalkautumista. Joku vuosi sitten se vielä onnistui, mutta valitettavasti joku moottoripyöräilijä on rällännyt polun pilalle.
Korkiakallio taitaa olla reitin korkein kohta. Kilometriopasteita on muutamassa kohdin.
Puisia opaskylttejä on myös satunnaisesti reitillä. Muuten suunnistetaan puissa ja kivissä olevien oranssien täplien mukaan. Reitti on kuljettavissa kumpaan suuntaan tahansa opasteiden puolesta.
Heinsuon teollisuusalueen lähellä Kukkasaarenkossa on yksi hyvä "uusi" maastopyöräilypolku. Aiemmin tämä ei ole ollut oikein hyvin ajettava, mutta merkintöjen ansiosta liikenne on lisääntynyt sen verran, että nyt polku on hyvässä pyöräilykunnossa. Tässä lähellä on myös hienoja lohkareluolia, jotka löytyvät sinisellä merkityn vaellusreitin varrelta.
Suurirahkan yli on mennyt pitkospuut jo useamman vuoden ajan. Yksi vinkkeli on sen verran ahdas, ettei pyörä siihen taivu, mutta muuten on hyvin ajettavissa.
Lähempää Kurittulaa on reitin kääntöpaikka. Takaisin ei tarvi tulla samaa polkua. Tästä pohjoiseen on myös paljon hyviä polkuja. Mitenkään orjallisesti merkintöjen mukaan ei kannata ajella, mutta niistä saa hyviä vinkkejä ja siten voi itse kehittää mieluisan vakiolenkin. Osa reitistöstä on talvisin hiihtolatua, mutta jalankulkijoita on alueella myös sen verran, että läpi talven voi pyöräillä, jos on vähän pidempään satamatta uutta lunta. Tällainen lumitilanne oli 6. helmikuuta 2020. Lunta ei paikoitellen juuri yhtään. Ei ole samanlaista talvea omalle kohdalle sattunut.

Reitistön kartta löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti